שאל את הרב - כללי

לגבי סרטון שראיתי

  • ט' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום הרב ראיתי סרטון ביטיוב "5 סתירות מביכות על התנ"ך" עכשיו לא התרשמתי ב100 אחוז ממה שרשום שם אבל אני אשמח אם תראה את זה כי זה מצריך הסבר! מאז שראיתי את הסרטון הזה אני לא שקט ואני מתחיל לחשוב שאולי התנ"ך היום הוא לא במאה אחוז נכון? אולי הוא עבר תהפוכות ובאיזה שהוא שלב נרשמו שם דברים מעט לא כמו במקור? זה הסרטון: https://www.youtube.com/watch?v=rKvjitwkF2w

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

סרטונים מביכים אלה נוצרו בידי קבוצת אתאיסטים צעירים שמטרתם להסית נגד היהדות. וטיעוניהם לקוחים ממבקרי מקרא גרמנים שחיו לפני יותר ממאה שנה, ואינם מקובלים בחוגים האקדמאים שיש היום. בימינו לא מלמדים עוד את ביקורת המקרא באוניברסיטאות!

הבעיה שלשם כך נדרשת הכרת לשון המקרא, והתעמקות במקרא. ולא כל אדם מבין את שפת הקודש.

מה שנראה לך כמו סתירות במקרא - הן מכוונות. וניתן להוכיח זאת:
אנא קרא מאמר זה בעיון. אם תקרא אותו עד הסוף, ייפתרו שאלות מסוג זה על סתירות במקרא.
ראה בבקשה גם:

אשמח להשיב על כל שאלה שתתעורר.

שלך בברכה,
דניאל בלס