שאל את הרב - כללי

למה לא כתוב זאת חוקת הפרה?

  • ט' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, בפרשת חוקת כתוב זאת חוקת התורה עכשיו אחרי הפסוק מתחילים לדבר על פרה אדומה שהיא מטהרת את הטמאים ומטמאת את הטהורים עכשיו למה לא נאמר זאת חוקת הפרה הרי מדברים על פרה אז למה לא לכתוב חוקת הפרה. תודה רבה כבוד הרב וזה קצת דחוף.

תשובה

שלום רב,

ביארו, שיש רמז בזה, שאף על פי שיש מצוות שהשכל מחייב אותן, כמו כיבוד אב ואם וכו', מכל מקום כמו שמקיימים את מצוות פרה אדומה כחוק בלי טעם, כך גם יש לקיים את שאר המצוות משום שכך ציווה ה', ולא בגלל השכל וההיגיון שיש בהן, ולכן נאמר "זאת חוקת התורה", לומר לך, שאת כל מצוות התורה יש לקיים מפני שכך גזרה חכמתו יתברך (וע"ע אור החיים תחילת פרשת חוקת).

בברכה,

הלל מאירס