אמונה

מיהו מלך המשיח?

  • ז' תמוז התשע"ה

שאלה

כדי להאמין שמשיח יבוא עלינו להאמין במישהו מסוים שהוא המשיח (כדי שנוכל באמת לחכות לו שיבוא) והרי ידוע שמשיח הוא בשר ודם שחי איתנו בדור זה. נתקלתי בכמה חבדניקים שהסבירו לי שזה אחד הסיבות לכך שהם מאמינים שהרבי מליובאוויטש חי (בנוסף למה שאמר הנביא הקדוש הזה על עצמו). אך האם באמת הוא המשיח? או שיש מועמד אחר המתאים לפי כל הסימנים של הרמב"ם? האם זה נכון שחייבים להאמין במישהו ספציפי שהוא המשיח?

תשובה

שלום וברכה

אין כל חיוב ואין כל צורך להאמין באדם מסויים שהוא המשיח. קל וחומר שאין כל טעם להאמין שאדם שנפטר יהיה המשיח.

אנו מאמינים בה' ולא במשיח. אנו מאמינים שאם בורא עולם הבטיח שהוא ישלח לנו את משיחו לגאול את עם ישראל הרי שבוודאי וללא ספק שהוא יעשה זאת ומשיח אכן יבוא לגאול אותנו וזה לא ממש משנה לנו מי הוא המשיח.