שאל את הרב - כללי

זיווג עם גבר שאינו חזק באמונה

  • ו' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני בת 33 רווקה מאמינה, שומרת מסורת ומחפשת את אהבה נפשי. הכרתי בחור מקסים והקשר ביננו מתחזק. העיניין הוא שהוא אינו שומר מצוות או חזק באמונה אלא עושה דברים כמו קידוש, מאמין אבל יותר מאד מאמין בדרך ארץ ופחות בתורה ובדת. הבחור בהחלט מכבד אותי ואת אמונתי ולא מנסה לשנות אותי. העניין הוא האם יש לזה סיכויי הצלחה. קשה לי למצוא מישהו שמקסים אותי ועד שמוצאת אולי כדאי להתפשר בתחום של דת ואמונה. כמובן שהייתי מעדיפה שומר מסורת אבל יצאתי עם בחורים שומרי דת ומסורת אבל הם אכזבו בדברים אחרים. אשמח לעצה (-:

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

כמובן שהחלטה זו שייכת רק אליך.

אבל אם את שואלת  אותי, מתוך נסיוני עם זוגות בענין שלום בית, חשוב מאד שיהיו ב' בני הזוג באותו מישור רוחני.

והטעם לזה, כי אחרי החתונה, ולאורך ימים ושנים טובים, כאשר מתחיל ונמשך העבודה של שלום בית, ישנם לרובם ככולם של הזוגות נסיונות לשמור על האיזון שביניהם. והסיבה לזה, כי אחרי החתונה מתגלים יותר ויותר חילוקים בין בני הזוג באופי, בגישה, בהתרגלות, בצורת חיים, וכו' ורובם ככולם של הזוגות מרגישים את עצמם מול עבודה לא -קלה של "גישור". כלומר, לא שהגישור בלתי אפשרי, ח"ו, רק שהוא נסיון שדורש הרבה כוחות וערנות בכדי לגשר בין ב' אנשים שהם בעצמם שונים בטבעם.

וכאשר מוסיפים ל"גישור" העדין הזה, גם כן חילוקי דעות בעניני הדת - בקלות מאד, היחס והכבוד ההדי יכולים לאבד את האיזון שלהם.

לכן הייתי מיעץ בשידוכין שיהיו ב' בני הזוג באותו מישור רוחני.

ועל כל פנים, את תשקלי את הדברים לפי המצב שלך ותחליטי מה שנראה שיסתדר הכי טוב בשבילך.

ואסיים בברכה, שתזכי לבהירות בענין הזה ובבוא הזמן ובאיזה אופן שיהיה, יהי רצון שתזכי לבנות בית נאמן בישראל.

בברכה

רב נחום