שבת

בעיה בשבתות עם שכנים

  • ג' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, שבוע טוב ומבורך קודם כל רציתי לשתף מקרה קצת לא נעים התחלתי לשמור שבת וישנה בעיה גדולה שמקשה עליי אני גרה בקומה 9 שנחשבת 11 (חניון+מרכזון) אין לנו מעלית שבת, את דלת הכניסה(עם אינטרקום) אני פותחת עם מפתח אין בזה שום בעיה, מה שמקשה עליי זה שהשכנים לא מכבדים ומכבים את אור הבניין שאני מכינה עם קיסמים על המפסקים לפני כניסת השבת מה אפשר לעשות בנידון? יש לי שכן מקומתי שעולה במעלית האם זה נחשב להיתר? או שמא לרדת במדרגות בחושך ולהדליק כל פעם זה גם נחשב להיתר? אשמח לתשובה ותודה

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית לשמור את השבת שהיא חמדת הימים, מקור הברכה, שורש האמונה היהודית.

שני הדברים אסורים.

תדברי עם ועד הבית שאת תשלמי את ההוצאה של התאורה בשבת. מדובר בשקלים בודדים, כך תצילי את עצמך ואת כל הבניין מחילול שבת.