שאל את הרב - כללי

הנפטר בעולם האמת

  • ב' תמוז התשע"ה

שאלה

האם הנפטר יודע את מעשינו במשך היום ? האם הוא מרגיש אם אנחנו בוכים אחריו? הוא יודע מה אנו עוברים לאחר פטירתו? הוא מרגיש את הגעגועים אליו?

תשובה

שלום וברכה

לאחר פטירתו של האדם הוא עדיין רואה את כל הנעשה רואה את הבכי ואת כל מה שעובר על בני משפחתו.

לאחר הקבורה הוא עדיין מטייל הלוך ושוב מקברו לביתו וחזור.

כאשר האדם מגיע למשפטו בעולם האמת הוא נשפט על כל מעשיו ואז הכל תלוי בתוצאות המשפט ישנם כאלו שלא יוכלו לדעת כלום מהנעשה בעולם הזה כי הם נענשים בעולם האמת ואין להם יכולת לדעת מה נעשה בעולם הזה.

אולם דבר אחד בוודאי הנשמות יודעים. כאשר שולחים להם חבילות מזון מהעולם הזה הם יודעים מי שולח להם את החבילה ומי סייע להם והם מתפללים בעדינו שנצליח בכל אשר נפנה.

החבילות מזון המדוברות הם כמובן לא כפשוטן אלא המצוות והמעשים טובים וההליכה בדרך התורה של יוצאי חלציהם שבכך מטיבים את דינו של הנפטר בעולם האמת. אם חלילה הדבר קורה הפוך שיוצאי חלצי הנפטר הולכים בדרך לא טובה  הרי שהם מביאים רעה על הנפטר ושולחים לו כביכול חבילות רעל, מצבו מורע מאוד בעולם האמת. גם אז הנפטר יודע מי ומי שולח לו חבילות אלו. אם יש לך לב חזק אציע לראות את ההרצאה הבאה http://sodot.tv/Site/ProDetile.asp?id=33&CategoryID=1&SubID=4

בהצלחה,