ברית מילה בנץ או לחכות למשפחה שתגיע

  • א' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב בעזרת ה יתברך בעוד חודש לערך הקב"ה יזכה אותנו בבן זכר ראשון יש נדון האם לעשות את הברית בצהריים כדי שאנשים יגיעו או להתפלל בנץ ואחרי התפילה . אני למדתי שזריזין מקדימין למצוות עדיף טפי מברוב עם הדרת מלך לכן אני רוצה לעשות מוקדם ולא ממש מעניין אותי כמות האנשים. מה דעת הרב בנושא? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

צריך להתחשב בבני המשפחה ולכן יש להמתין לכבודם כשהם יכולים להגיע. אולם אם הם לא מקפידים בוודאי ראוי לעשות את הברית בנץ.

אם תרצה תוכל לעשות את מצוות הברית בנץ ואת הסעודה לכבוד הברית כמה שעות לאחר מכן בעת שהמשפחה יכולה לבוא.