תפילה וברכות

האם צריך לברך על ברקים ורעמים באמצע לימוד תורה?

  • ל' סיון התשע"ה

שאלה

באמצע לימוד תורה, אם שומע ברכה, קדיש, רעם. האם צריך להפסיק ולענות? תודה רבה!!!

תשובה

שלום רב,

מי שלומד תורה, ושומע קדיש מחדר אחר, לא חייב לענות. ואם הוא נמצא באותו חדר, יש לו לענות, כדי שלא יהיה נראה ככופר במי שהציבור מודים בו (אשרי האיש חלק א' פרק י סעיף יב).

ומי שאוחז באמצע לימוד תורה וראה ברק או שמע קול רעם, יש לו להפסיק ולברך (שו"ת באר משה חלק ב' סימן י), אך אם יפריע לו הדבר לרצף העיון, או בלימוד תורה ברבים, הנמנע מלברך יש לו על מי שיסמוך, ובפרט כשמשער שימשיכו הברקים והרעמים גם לאחר שיסיים הלימוד (פסקי תשובות סימן רכז אות ה. וע"ע שו"ת יביע אומר חלק ח' חלק אורח חיים סימן כה אות ט).

בברכה,

הלל מאירס