תורה ומדע

שינוי שם מרוני לרונה

  • ל' סיון התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, שמי רוני מלידה. בזמן חתונתי לפני 5 שנים הרב פרקש ז"ל שחיתן אותנו המליץ לי לשנות את שמי לרונה/רונית. לפני שנה שוב רב ברבנות המליץ לי. ושנייהם ללא שהתייעצתי עמם. יש לי ב"ה ילדה בת 4.5 ומאז אני לא נכנסת להריון וב"ה הכל תקין מבחינה פיזיולוגית אצלי ואצל בעלי. רציתי להתייעץ עם הרב זמיא כהן שהבנתי שהוא מתעסק עם זה, האם לשנות את שמי לרונה או רונית? ואם כן, מה התהליך שצריך לעבור והאם זה מחייב שיקראו לי ביוםיום כך. תודה מראש רוני

תשובה

שלום וברכה

הרב ממליץ לשנות את שמך לרונה בבית הכנסת ובתעודת הזהות. ביום יום ניתן לקרוא לך רוני כמו עד עתה שזה כינוי לרונה. בעלך יקרא לך מפעם לפעם רונה וכך תחתמי במסמכים רשמיים.