חברה והשקפה

מה עדיף חצאית קצרה או מכנסיים רחבים

  • כ"ט סיון התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב יש לי מספר שאלות. א. הבן הבכור שלי בן 3.3 ועדיין לא גזרתי לו את השיער הוא עדיין עם קוקו. האם זה חובה לגזור בגיל 3? שמעתי איפשהו ששיער זה דינים. ב. יש לי בת דודה שנכנסה למערכת יחסים רצינית עם אריתראי דבר שחורה לי מאוד. אני לא הולכת לביתה מאז כי הם גרים ביחד. היא אומרת שהוא אדם טוב ושהיא אוהבת אותו. ומשוכנעת שהוא יתגייר. יצרתי קשר עם ארגון להבה. מה אפשר לענות לה כשהיא אומרת שזה בשם האהבה ושהאהבה הכי חשובה?? ג. יש משהו שמעציב אותי ביום יום.. משהו שלקחתי על עצמי ואני לא שלמה איתו. אני הולכת עם חצאיות כבר שנה וחצי ללא גרביים. חצאיות עד הברך. ברור לי שההלכה קבעה שצניעות זה חצאיות ארוכות וגרביים. מאוד קשה לי להתקדם עם זה במיוחד לאור העובדה שהחצאיות שעכשיו אני שמה אני לא שלמה עימם. אני מרגישה שעם מכנסיים רחבים אני אהיה יותר צנועה כי לא רואים רגליים. כרגע אני הולכת בחצאיות שרואים רגליים וקשה לי מאוד להתקדם ומצד שני עצוב לי שמעט מהרגליים חשופות עד הברך. לא עדיף לי לחזור למכנסיים רחבים עד שארגיש שאני יכולה לקבל על עצמי צניעות אמיתית בלב שלם? האם זה לא יהיה חילול השם לחזור למכנסיים שכן הציבור יראה את זה בתור: "היא התחילה והפסיקה בטח לא שווה להתחזק" ?? תודה וסליחה על האורך.

תשובה

שלום וברכה

ראוי מאוד לא להשתהות, לספרו ולהניח לו כיפה וציצית.

ב. להראות לה את ההרצאה הבאה www.hidabroot.org/he/video/54934 וכן את התשובה הבאה http://www.hidabroot.org/he/question/18539

ג. יש מצב לחצאית שאת לובשת עכשיו עם טייץ?

בהצלחה,