שאל את הרב - כללי

לשון הרע על עוסקים בהתנדבות

  • כ"ז סיון התשע"ה

שאלה

שלום הרב, אני מנהל של אירגון כלשהו שעוסק בהתנדבות למען נכים. בסוף כל זמן כלשהו יש אסיפה של כולם שבהם מסכמים מה קורה, בין השאר מחמיאים לאנשים שעשו עבודה טובה בזמן האחרון. לאנשים חשוב הפידבק הזה ויפגעו אם לא יגידו אותו, האם מותר להגיד להם כל הכבוד למרות שזה אבק לשון הרע? תודה רבה

תשובה

לכבוד השואל,

לפי הבנתי  הדלה, איסור אבק לשון הרע נאמר במצב שהדיבורים נאמרו תוך כדי שיחה, עד שיש חשש שכאשר מדבר אחד ישבח יותר מדאי את מי שמדברים עליו,  זה יגרום אצל המדבר השני להמעיט בשבחו כתגובה למה שאמר הראשון.

אבל בזמן שנאמרים דברי שבח באופן של הצגת דברי עידוד לכל אחד שבחברה בכונה לתת חיזוק, הרי שזה לא בצורת דיבור רגיל שהשני ישיב ויגיב על דברי הראשון, וכולם יודעים שאין הדברים נאמרים אלא לצורך העידוד שבהם, ולכאורה אין כאן חשש.

הנלענ"ד כתבתי.

בברכה,

רב נחום