שאל את הרב - כללי

פחד מדיבוק

  • כ"ד סיון התשע"ה

שאלה

שלום ראיתי את הסרטון הבא https:/www.facebook.com/eranbenezra1/videos/1055221527825528 ואני כולי מפחדת ולא יכולה להרגע איך קורה כזה דבר? מה הפתרון?

תשובה

לכבוד השואלת,

יש מציאות רוחנית כזו שהיתה ידועה לחכמי ישראל, וגם להם הידיעה איך להוציא את  תופעה זו מן האדם.

אמנם אין לפחד מכך, הואיל וגם מקובל אצלינו שלא יתכן לרוח ליכנס לאדם החי אלא אם כן האדם עשה חטא גדול.

ולכן ככל שיהודי מדקדק על עצמו, ואם חטא עושה תשובה, ואפילו אם שגג ולא עשה מיד תשובה, אבל על כל פנים על כל חטא גדול  ברור שעשה תשובה, אין לו לדאוג ממקרים כאלו רח"ל.

בברכה לשמירה,

צוות הידברות