חברה והשקפה

הדלקת אור בלילה נוגד רצון הבורא

  • כ"א סיון התשע"ה

שאלה

שלום הרב אני בן אדם דתי ושאל אותי קבלן שעבד אצלי האם לא נוגד רצון השם להדליק אור בלילה (הגם שאין זה עבירה) הרי ברור שהשם לא רוצה את זה כי הוא עשה שבלילה יהיה חושך ובפרט לפי הפסוק "ויבדל אלוקים בין האור ובין החושך ויקרא אלוקים לאור יום ולחושך קרא לילה" א"כ רק ביום צריך להיות אור ובלילה צריך להיות חושך אז איך אנחנו מדליקים אור בלילה. ולא היה לי מה לענות כי בחיים לא חשבתי בכיון הזה וגם עכשיו אני מסכים שזה לא נכון אבל לא יודע למה

תשובה

שלום וברכה

ה' ברא אותנו ערומים וכי כאשר אנו מתלבשים אנו עוברים על רצון הבורא? הבורא ברא אותנו בלי אוכל זמין וכי כאשר אנו מבשלים ואופים אנו עוברים על רצון הבורא? הבורא ברא אותנו אכן חסרים ונתן לנו כלים איך להתמודד ואיך להצליח להסתדר למרות כל החסרונות על ידי השתדלות שלנו. כך כלפי האור כך כלפי הביגוד וכך כלפי קור וחום ועוד ועוד.