נשים

בעל שפוזל לנשים אחרות,האם אני יכולה להוריד כיסוי ראש בגללו

  • כ' סיון התשע"ה

שאלה

אשאל ישר ולעניין בעלי אינו שומר בכבדות שום מצווה מעבר לכשרות ושבת הוא פוזל ימינה ושמאלה וישר והפוך בעינייני נשים: באינטרנט , מסתכל על נשות חביריו, על נשים זרות, הוא שומר על חברות בפייסבוק עם מישהי שיצא איתה בעבר למרות שביקשתי שיסיר אותה וסירב, הוא מתרחק ממני פלאים מאז הלידות שלי-2 לידות, ובלידה האחרונה הייתה בביהח הריונית מהממת והוא לא הפסיק להסתכל עלייה עד שבכיתי ורציתי לעזוב אותו. לא יוצא איתי אין הווי זוגי וחברתי, מביע ניכור כשאנו במפגש חברתי אז אני באמת שואלת- שמישהו יסביר לי למה אני צריכה לשמור על לבושי בצניעות ולשים כיסוי ראשבשביל בעל כזה?! אני לא מרגישה אישה אני מרגישה גוף מרחף באטמוספירה ללא בטחון עצמי יופי והרגשה טובה, רק תחושת כיעור ובטחון עצמי ירוד בגללו. המרחק ממנו עושה לי בטחון עצמי רק כשאני נכנסת הביתה אני הפכת ל0 אחד גדול. ואני באמת שואלת למה? למה להשקיע ולהקריב מעצמי לבעל כזה? הוא לא שווה את זה, ומרוב שהוא פוזל לכאן ולכאן ולכאןולכאן אני מתחילה קצת לשנוא אותו. אני רוצה להוריד את הכיסוי ראש וזו תהיה המחאה שלי-אפשר? הוא אמנם מפרנס אבל לא תכננתי להתחתן עם שטר ובטח שלא עם השפלה ותחושת אפסיות מבחינתי כל מה שקורה כאן זו בגידה לכל דבר

תשובה

שלום וברכה

תחושות ההשפלה והכאב מוצדקות מאוד אולם חלילה להעניש את עצמך עקב כך. הורדת הכיסוי ראש היא נקמה עצמית בך. החטא הוא שלך חלילה ואם כך אין כל הצדקה להוריד את הכיסוי ולדפוק את עצמך שוב.

צריך לחשוב על דרכים אפקטיביות יותר לעורר את בעלך על דרכיו הלא נכונים. האם כבר דיברת איתו על כך?