אמונה

שאלות אישיות בנושא אישות

  • כ' סיון התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום. רציתי לשאול את כבוד הרב כמה שאלות שאני לא יודע האם זה נכון ובסדר. בגלל שתוכן השאלה קצת לא צנועה אני אנסה ברמזים לשאול כי לא נעים לי,אבל אין לי בררה אני חייב לדעת מה ההלכה אומרת. שאלה 1)אומרים שאסור לשמש את אישתו כשהיא שיכורה. התכוונו רק דווקא לימים שזה למצווה עצמה? כי אמרו לי שטוב לי ולאישתי לשתות קצת יין. השאלה 2) כתבו שצריך להיות חושך גמור בשעת המצווה. האם לפני המצווה עצמה מותר שהאור יהיה דלוק ואז לכבות? והאם אם מקיימים לא לשם מצווה מותר להיות עם אור דלוק? תודה כבוד וסליחה על תוכן השאלה.

תשובה

שלום וברכה

א. אין להבייש ואפשר לשאול באופן הכי ברור כי תרוה היא וללמוד אני צריך.

1. מעט יין לא הופך אתכם לשיכורים.

2. אף אם אל מקימים לשם מצווה יש לכבות את האור. גם להרבות תענוג בינך לאשתך או אפילו להינצל מהיצר הרע זה מצווה גדולה להיות עם האשה.

שלא בעת קיום יחסים אין מניעה להיות באור.