שאל את הרב - כללי

פגם הברית אצל אדם לקויי

  • י"ז סיון התשע"ה

שאלה

שלום, אני מתנדבת בעמותה של לקויי מוח אוטיסטים ופגועי מח, הם מרבים לעשות את פגם הברית זה נעים להם ואנחנו כל הזמן צריכים להפסיק אותם , אני יודעת שבדת מתייחסים אליהם כשוטים ולא חלים עליהם מצוות וחובות , והם נחשבים כנשמות צדיקות , אבל אם זאת הם עדיין עושים את פגם הברית אז איך נשמה של צדיק יכולה לעשות דבר כזה???

תשובה

שלום וברכה

מאחר והם שוטים אין להם כל חטא בכך שהם מוצאים זרע לבטלה ולכן אין צורך להפסיק אותם.

נשמת צדיק שפטורה מכל המצוות הנמצאת בוך גוף יכולה לעשות גם הוצאת זרע ואין בזה כל חטא וכל פגם בעולמות העליונים.