חברה והשקפה

היכן נמצאים גן עדן וגיהנום?

  • ט"ז סיון התשע"ה

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום!

מה זה גיהנום ומה זה גן עדן? היכן זה? ובאיזה אופן זה מתקיים? האם זה מקום פיזי, האם זה מקום בתודעה?

האם תוכל בבקשה לכתוב לי כמה מילים שאבין משהו?!

האם תוכל להפנות אותי למקורות, למאמרים וכו' ובכלל כל הנושא של שכר ועונש.

מחילה על הבורות תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה, ותודה על שאלתך,

תחילה, חשוב להבין שמטרת הגהינום הוא לתקן את הנשמות, לפני כניסתן לגן-עדן.

גן עדן הוא מקום השכר, וגיהנום הוא מקום העונש, שהרי הבטיחה התורה שה' נותן שכר ועונש על כל מעשינו.
חז"ל המשילו את הגהינום כמקום של אש עבור הנשמות המצרפן, ואת גן-עדן כמקום יפה עם נחלים זורמים, שנועד להמחיש לנו את אושרן של הנשמות בו.

זהו לא מקום פיזי, אלא מקום רוחני שה' מייצר לנשמות, בדומה לעולם הזה. הכל הרי מתקיים מרצונו של ה'.

הנה מאמר בנושא:

שלך בברכה,
דניאל בלס