חברה והשקפה

האם ששומרים שמירת הברית ניצלים מחיבוט הקבר

  • י"ד סיון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב אני כבר במשך 11 חודש לא שכבתי אם בחורה. אני כבר שומר לעשות זרע לבטלה במשך תקופה כבר למעלה מחודשיים יש לי שתי שאלות כבוד הרב 1.איך זה שפעם לא הייתי יכול לעבור יום מבלי לעשות פעם אחת לפחות והיו ימים אפילו שלוש פעמים ועכשיו אין לי חשק בכלל זה לא מעניין אותי 2.האם אני ישמור עד החתונה אם חברה שלי על הברית אנחנו לא שוכבים או משהו ולא יעשה זרע לבטלה האם אני ינצל מחיבוט הקבר או שפשוט אני יעבור אבל פחות גרוע תודה רבה כבוד הרבה והמשך יום טוב

תשובה

שלום וברכה

ברוך ה' שזכית להנצל מהיצר הרע וזכית לשמירה מיוחדת משמיים, על כך נאמר הבא לטהר מסייעין אותו, הקב"ה שראה את רצונך הטוב ואת ניסיונך לעמוד בקשיים ונתן לך כוח להתמיד בעמידה זו ולנצח את יצרך הרע, הוא ימשיך לתת לך את הכוחות להתגבר על יצרך ולהינשא בקדושה ובטהרה לבת זוגתך ולהעמיד בית נאמן בישראל בקרוב ממש על אדני הטהרה והקודש.

העמידה האיתנה כעת בניסיון היא התשובה הגדולה על החטא מזמנים עברו ובוודאי זה ממרק אותך ומטהר אותך ובעז"ה נקווה שתזכה הלינצל מכל דיני גיהנום ולזכות לטוב וחסד כל ימי חייך בעולם הזה ולאחרי אריכות ימים ושנים טובים גם לעולם הבא.