שאל את הרב - כללי

איך לחזור בתשובה בהדרגה?

  • י"ג סיון התשע"ה

שאלה

אני כבר 5 שנים מעוניין להיות דתי (מי גיל 13 עד עכשיו) ואני כל הזמן מרגיש שאני לא מתקדם לשום מקום ואפילו תפילין אני לא מניח בקביעות ושאלתי רב במה להתחיל הוא אמר לי ב3 תפילות ביום ושיעור תורה אחד ביום ואני לא מבין אני תמיד מרגיש שאני מכעיס את הקדוש ברוך הוא שאני עושה משהוא ולא ממשיך לדוגמה אני קיבלתי על עצמי שאני עושה כל נטילה שצריך כמו לפני לחם אבל ברכת מזון אני לא מברך ואני מרגיש רע מאוד על כך אבל אם אני ירגיש רע אני יתחיל לברך ואז ירגיש שאני לוקח את כל התורה הכל ביחד ואז אני שוב יפול מה לעשות לעשות מה שהרב אמר ולא להתייחס לשאר? כי אני יודע נשהתורה אמת ויש בורא ובכל מצב זו הדרך הנכונה אבל אני לא רוצה אותה בלי לעשות מה שאני רוצה כל הזמן.

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד שתלך לפי הוראות הרב ותיצמד איליו שתתייעץ איתו תמיד בכל עת מה לעשות ומה להתקדם ומה לא להתקדם. ובזה ה' אוהב אותך מאוד ומרוצה ממעשיך.

האם אתה לא מוצא דקה להניח את התפילין.