שאל את הרב - כללי

פחד מהמוות

  • י"ג סיון התשע"ה

שאלה

אני אדם מאמין וויודעת שהתכלית שלנו כאן היא תיקון התעלות רוחנית וזיכוך הנשמה אבל פוחדת נורא מהמוות פוחדת מה"לבד" שם במקום כמו חלל או מדבר -איך מתגברים על הפחדים למרות הידיעה וההבנה השכלית אותן למדתי ????

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

התופעה של פחד מגיע כשאת חושבת שאת  תשארי "לבד";

אבל האמת היא שאדם זוכה להרגיש שהקב"ה שם דוקא באותה שעה, וכמו שאמרו חז"ל (ספרי במדבר יב-ח) : "מה תלמוד לומר "כי לא יראני האדם וחי"? - כשהוא חי אינו רואה, אבל רואה הוא בשעת מיתה".

וכדי להמחיש את הדבר וכדי שלא תפחדי , אולי כדאי לך לקרוא את התיאור של מציאות הקב"ה אצל הנשמה בשעת הפטירה מהקונטרס "שיחה גורלית", ואצטט קצת ממנו כאן:

"האור היה כל כך חזק, ובכל זאת כל כך ברור. היה זה כמו להביט על השמש, ולא להסתנוור. האור היה כל כך יפה, כל כך מושך, והוא היה בכל מקום, ושידר חום ואהבה שאי אפשר לתאר במילים.

האור הבהיר שידר תחושה של אהבה שאין לה קץ, ותחושה של רחמים שאין להם קץ, וה[נפטר] ידע בכל לבו שרק מילה אחת מסוגלת לתאר את האור האינסופי הנפלא הזה :" הבורא.

אם תחזרי על זה כל יום ותתבונני בזה , אני מאמין שבעזרת השם יוכל הפחד להפחית בהרבה.

בברכה,
רב נחום