תפילה וברכות

אביי היה מסדר

  • י' סיון התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב כתוב בסידור אביי היה מסדר וכן הלאה.. וכתוב מה קודם למה וכשמגיע לקטורת אז זה עובר ל וקטורת לאברים ואברים למנחה וכן הלאה כלומר לא כתוב וקטורת היה קודם לאברים ואברים היה קודם למנחה השאלה שלי היא אם יש הבדל בדברים שמוזכרים עד לקטרת לבין הבאים אחר כך ואם לא אז למה מלכתחילה לא הכול כתוב כך למה לא כתוב ומערכה שניה של קטורת לסדור שני גזירי עצים וסדור שני גזירי עצים לדשון מזבח הפנימי בלי המילים היה קודם וכן הלאה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ההסבר הוא שלמילה קצרה ניתן לכתוב איברים למנחה ומנחה לנסכים וכו' אולם כאשר המשפט ארוך כגון דישון מזבח הפנימי קודם וכו' זה כבר ארוך ולא מתאים לכתוב ל' מבחינת הסגנון המתאים.