שאל את הרב - כללי

עזור לי להחליט

  • ט' סיון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב שמי אלי ואני נימצאה בדילמה קשה אני גרוש וחי אם אישה גרושה+1 אני תומך בה כלכלית ונפשית היא ובנה אני רוצה הציל את עולם הבא שלי ולעשות תשובה אמת אך היא אטאיסטית ושם שכנוע לא עוזר מצד שני כש אני רוצה לעזוב אותה היא ישר רוצה להתאבד פעם ניסיתי והיא שתת כדורים רק בבית חולם עשו לה שטיפת כבה והיא ניצלה עכשו אני בדילמה אם אני מתעלם מימנה ודאג רק לעולם הבא שלי אז זה אגואיסטי מצדי ואם היא באמת תיתאבד מה אני יגיד למעלה וגם כתוב כול המציל נפש אחד כאילו ...... ומצד שני אם אני חי איתה אז אין שבת ולא כשרות ובעצם לא כלום. ועוד משהו היא מאד אוהבת ואכפת לה ודאג לי מכול הלב באמת אהבת אמת מה אני עושה דרך הגב היא מעדיף למוות ולא לנסות לעשות תשובה איתי ביחד אני מנסה לתת לה להבין שיש עולם הבא ואנחנו נשלם על כול העברות שלנו זה לא מרתיע אותה ומנען האמת אני גם אוהב אותה אבל גם מפחד מיום הדין בשביל הפחד מיום הדין אני מוכן לעשות הכול אז בבקשה עזור לי אני מתחנן בכול לשון של בקשה אך אני יוצא מהפלונטר בתודה מראש אליהו

תשובה

שלום וברכה

תגיד לה שהיא לא צריכה להאמין בכלום אבל בבית היא צריכה לשמור כשרות כל זה האוכל שאתה אוהב והיא תלך לטבול כי רק ככה אתה יכול לחיות איתה  אפילו שזה לדעתה שטויות ואתה מכבד את דעתה אבל דבר שהוא נוגע לך היא תעשה את זה בשבילך ורק בשבילך ולא למען ה'. כך גם בשבת היא יכולה לחלל שבת ולעשות מה שהיא רוצה אבל אתה לא תחלל את השבת חלילה ולא תחיב אותה לשמור שבת.