שאל את הרב - כללי

לשון הרע בתוך המשפחה ובעבודה,מה עושים

  • ט' סיון התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, אני מנסה לשמור מאוד על לשון הרע למרות הרגליי הרעים מימיי לפני החזרה בתשובה ולמרות כל הריכולים והדיבורים שאני שומעת מכל מקום מסביבי, אך מה ניתן לעשות כשגם בן זוגי (אשר ביקשתי ממנו להימנע מספר פעמים מלשון הרע) ומשפחתו מדברים סביבי כל הזמן לשון הרע ואינם מבינים שמדובר בלשון הרע ואמו אף כועסת עליי כשאני מעירה לה לפעמים על דברים אחרים? כמו כן גם בעבודתי מדברים לשון הרע ללא הרף ובעייתי הדבר להעיר למנהל שלי על צורת דיבורו. לעובדת שעובדת איתי ניסיתי כבר לרמוז בעדינות שמדברת לשון הרע. האם בשני המקרים אם פשוט אשתדל לא להאזין ולא להתערב בשיחה ובמקרים שיכולה אף לצאת מהחדר הדבר יספק? אם לא מה ניתן לעשות?

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי דבריך משמע שאין הרבה אפשרות לך להשפיע על אלו שמסביב. אולי אפשר עדיין לרמז למנהל בהזדמנות, באופן מכובד כמובן; ואולי אפשר עדיין לומר פעם אחת לעובדת אתך יותר בפירוש  ולא רק ברמז.

ואפילו אם הגיע למצב שלא שייך להשפיע על אחרים, עכ"פ את חייבת לשמור על עצמך.

ולכן אם את עושה מה שכתבת - "אשתדל לא להאזין ולא להתערב בשיחה ובמקרים שיכולה אף לצאת מהחדר הדבר יספק" - זה צריך להספיק, מכיון שאין רצונך לשמוע, ואפילו אם תשמעי משהו, את גומרת בדעתך שלא להאמין לדברים.

ויהי רצון שנזכה שיראה כל אחד במעלת חברו ולא בחסרונותיו.

בברכה,

רב נחום