שמיטה

שילוח הקן בשמיטה

  • ח' סיון התשע"ה

שאלה

שמעתי שמצוות שילוח הקן לא תקפה בשמיטה. האם זה נכון? ואם אדם משלח בשמיטה מה דינו? תודה.

תשובה

שלום וברכה

לא נכון/נכון חלקית.

מצות שילוח הקן בתורה היא כאשר האדם רואה קן עם ביצים והוא רוצה לאכול את האפרוח הביצים הוא מצווה שלא לאכול את האם יחד עם הבנים אלא להסתפק בבנים ולשלח את האם לנפשה. מצווה זו קיימת גם בשמיטה.

כאשר האדם אינו מעוניין לאכול את הביצים אין כל חובה לשלח את האם ולקחת את הבנים וניתן להשאיר את הקן שלם. אולם עם ישראל החפץ להרבות במצוות רוצה לקיים את המצווה בשלימות ומחזר אחר קן יונים לקיים את מצוות השילוח ועניין מצווה זו גדול מאוד על פי הסוד. אבל בשמיטה אין לחזר אחר מצווה זו ואם לא מעוניים באמת לאכול את הביצים יש להניח את הקן בשלימות.

 בהצלחה,