תפילה וברכות

האם מותר לזוז בשמונה עשרה כדי להתפלל בכיוון הנכון?

  • ח' סיון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, בעת תפילת שמונה עשרה מה קורה אם בעיצומה נוכחת המתפללת כי היא מתפללת לצד הלא נכון. האם היא יכולה ברגליים סגורות להזיז עצמה בעדינות מזרחה??

אודה לתגובתך

תשובה

שלום רב,

מי שטעתה והתחילה להתפלל כשהיא פונה לצד צפון או דרום, והרגישה בדבר באמצע תפילתה, יש לה להטות רק את פניה כלפי מזרח, אף על פי שכל גופה לצד צפון או דרום.

אך אם טעתה והתחילה להתפלל לצד מערב, ומפנה אחוריה אל המזרח ואל ארץ ישראל וירושלים ובית המקדש, אז היא צריכה לעקור את רגליה ולהפנות את גופה ופניה כלפי מזרח, בין כשהיא בבית הכנסת ובין כשהיא בביתה.

מקורות: הלכה ברורה (סימן צד סעיף ה). וע"ע משנה ברורה (שם סק"י), והליכות עולם חלק א' (עמוד קמו).

בברכה,

הלל מאירס