חגים ומועדי השנה

האם אפשר לבקש מחילה בכתב?

  • ח' סיון התשע"ה

שאלה

שלום רב,

אני רוצה בבקשה לדעת אם אפשר לבקש סליחה ממישהו בכתב או שחייב בע״פ? וכן אם צעקתי על אמא שלי ואני מתחרטת על זה באמת, אני יכולה לבקש סליחה בכתב? זה קצת מבייש להגיד בע״פ...

תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

נכון יותר שאדם יבקש מחילה מחברו בפה מלא. אכן אם יש לו איזה קושי לעשות כן ניתן לבקש מחילה גם על ידי מכתב, ובתנאי שיזדהה בפני האדם שהוא מבקש ממנו מחילה. ונכון מאוד שאחר כך יבוא לבקש ממנו מחילה בפה מלא.

מקורות: יעויין פלא יועץ (ערך תשובה, ד"ה ואם היא), שו"ת יחוה דעת חלק ה' (סימן מד), חזון עובדיה ימים נוראים (עמודים רמ-רמב), וחשוקי חמד מסכת שבועות (עמודים סז-סח). וכן ע"ע שו"ת כנפי יונה חלק א' (סימן י אות ו) שהעלה, שאין נכון לבקש מחילה במייל או בסמס.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס