שאל את הרב - כללי

עולם הבא!!??

  • ז' סיון התשע"ה

שאלה

האם העולם הבא כזה מאיים? סתומרת זה שווה את זה להיות יום שלם על הספר?. . לעומתי אבאשלי ממש מפחד מהעוה"ב, זה אמור להיות ככה? או במילים אחרות- האם העוה"ב כזה נורא שאנחנו עובדים בשבילו כזה מלא שנים.???!!! תודה:-)

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

לא זכיתי להבין מהו בדיוק פחד האבא מן העולם הבא.

המסילת ישרים כותב בתחילת פרק א' שהתכלית  - עולם הבא -  זהו העידון הגדול בכל העידונים שיכולים להמצא.

אם כן יש לשמוח אודות עולם הבא.

~~~

והוא גם כותב שם שהדרך להגיע הוא על ידי עשיית מצוות.

והנה מה שאת קוראת "להיות יום שלם על הספר", אינו אלא רק מצוה אחת (תלמוד תורה), ובעצם אנו צריכים לקיים את כל המצוות מתרי"ג ששייכים בזמנינו כדי לזכות לעולם הבא.

~~~

ודרכם של מצוות אלו הם לפתח את כוחות האדם באופן מאוזן וחיובי.

ולא אמור העבודה שאנו עושים בעולם הזה להיות עבודת פרך כדי "לקבל" דבר "נורא" שקשה לקבלו, אלא להיפך;  כל הסיבה שאנו עובדים בעשיית המצוות בעולם הזה היא בכדי לבנות יחס חיובי עם בורא העולם באופן שאנחנו נעשים "משפיעים". כלומר, שעל ידי המצוות שאנו עושים (בשמחה) "בשביל" הקב"ה, אנו  "נותנים לו"(כביכול), וכמו שהוא יתברך נותן לנו; ונעשה היחס  הכי קרוב ו"דו-צדדי" בינינו, מכיון שאנחנו גם נותנים בעסקינו במצוות בעולם הזה, ולא רק מקבלים.

בברכה,

רב נחום