נשים

מצוות טהרת המשפחה - שבעה ימים נקיים

  • ב' סיון התשע"ה

שאלה

מדוע יש צורך לשמור שבעה ימים נקיים, שבעצם במצווה זו אנחנו חוטאים ומחמירים ומקבלים על עצמו דין זבה ולא נידה ובהחמרה זו חלק גדול מנשות ישראל נותרות עקרות ונשמות שאמורות לרדת לעולם מעכבות גברים מוצאים פתרונות אחרים שמביאים לזרע לבטלה מה הטעם באיסור החסרונות גדולים מהיתרונות והחמור ביותר שאנחנו לא מקיימים את מצוות התורה.

תשובה

שלום וברכה

יש לדעת שבורא עולם הוא אשר ציווה לנו לשמור על כל הגזירות של חכמינו זכרונם לברכה. כמו כן בורא עולם הוא זה המחליט לכל אישה ואשה מתי היא תבייץ ומתי היא תיכנס להריון. לכן כאשר יש לנו אישה שאינה יכולה לבייץ אלא בשבעת הנקיים, אין זה טעות שמישהו אשם בה. אלא זה כוונת מכוון מבורא עולם שכך יהיה מהסיבות הידועות לבורא עולם.

אין אישה שהיא עקרה בטעות ואין אישה הסובלת אפילו מעט שלא בחשבון.

בהצלחה,