שאל את הרב - כללי

ל' ראש חודש

  • א' סיון התשע"ה

שאלה

בס"ד לכבוד הרב שלום וברכה, ישנם מהחודשים בשנה שהם שלושים יום. ברצוני לדעת מדוע מקובל מהספק לעשות את יום ה.. ל' (יום השלושים) ראש חודש? ברוכים תהיו..

תשובה

לכבוד השואל,

מקור הדבר במשניות ראש השנה; והטעם, הואיל ובזמן שקידשו את החודש על ידי ראיית הלבנה, יום ל' היה כבר באפשרותו להיות הראש חודש בפוטנציאל - אם יראו עדים באותו יום את הלבנה.

עכשיו שאין מקדשים את החודש ע"י ראיית הלבנה, רק הלוח הוא קבוע, מכל מקום נוהגים גם בכל יום ל' כאלו הוא ראש חודש כפי שנראה לי עכשיו - מפני הפוטנציאל שלו להיות ראש חודש.

בברכה,

רב נחום