שאל את הרב - כללי

מתי מתחילה ונגמרת עבודת חומר?

  • א' סיון התשע"ה

שאלה

שלום רב, יש לי שאלה קצת מסובכת. קודם כל, הרי הכל הוא אלוהים, גם הרוח וגם החומר, לכן מדוע החומר מפתה אותנו לעובדו, או להתמכר לו? ומדוע עבודת החומר שהוא חלק מאלוהים, היא דבר שגוי? דבר נוסף, אם עבודת החומר היא עניין שגוי, מדוע עובדים עם ישראל ספרי תורה ומזוזות (בצורת נשיקות)? מדוע עובדים עם ישראל קיר עתיק או שרשראות ומיני חפצים אחרים שבורכו על ידי איש מקובל? תודה מראש על התשובה המפורטת. מקווה שהדברים לא פגעו באיש.

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

הרי הכל הוא אלוהים, גם הרוח וגם החומר, לכן מדוע החומר מפתה אותנו לעובדו, או להתמכר לו?

- כך ברא הקב"ה וכיסה את מציאותו יתברך שבתוך החומר, כדי לנסות אותנו בו.

ומדוע עבודת החומר שהוא חלק מאלוהים, היא דבר שגוי?

- כנ"ל, כי זהו הנסיון.

דבר נוסף, אם עבודת החומר היא עניין שגוי, מדוע עובדים עם ישראל ספרי תורה ומזוזות (בצורת נשיקות)?

- "עבודה" פירושה השתחואה, וביטול כל פעולות האדם לזמן מסויים בשביל הדבר שעובדים לו. דין נשיקת ספר תורה ומזוזה  הוא מדין נתינת חשיבות לספרים ולמצוות ולא משום שעובדים לספר.

מדוע עובדים עם ישראל קיר עתיק או שרשראות ומיני חפצים אחרים שבורכו על ידי איש מקובל?

- כנ"ל אין בזה עבודה, רק נתינת חשיבות.

בברכה,

רב נחום

תודה מראש על התשובה המפורטת. מקווה שהדברים לא פגעו באיש.