שאל את הרב - כללי

לא מצליח להבין את גדרי הצניעות והיחס לנשים בעיקר

  • א' סיון התשע"ה

שאלה

ההתייחסויות נורא שנויות במחלוקת ואני מוצא דברים רבים שנורא מפריעים לי באותו ההקשר. השוואת האישה ליהלום\עגבנייה\חפץ, הדרישה לשמור על כבודן וכו' - מלכתחילה אין מקור בתורה שמצווה בלשון *פשיטא* (לא פרשנות על...) על צניעות, אז למה ההתייחסות היא לא לשני המינים? למה הנשים מצוות לשמור על כבודן והגברים להיזהר ביצריהם? הרי גם לנשים יש יצרים והחברה פשוט דיכאה אותם למקום בו זה פחות רלוונטי עבורם ויותר בשבילנו, כאילו אנו לא מסוגלים לשלוט בעצמנו. למה גברים למשל לא צריכים ללכת עם כיסוי ראש? השיער שלנו לא יכול לגרות? נשים לא מתגרות? מדובר בדברים שהופרכו כבר מזה זמן רב, אז למה הפניות מתייחסות בעיקר לגברים כטעונים יצרית שעליהם להיזהר בכך ולנשים שכביכול פחות טעונות וצריכות להתכסות?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

בקשר לשאלתך, מובא בספרים שעל מציאות פיסית שבמוחש אין צורך להביא ראייה .

המציאות הפסית היא, שאע"פ שגם לנשים יש יצר הרע, מכל מקום, כל מי שיש לו נסיון הדרכה בזוגיות צריך כבר להכיר, שהיצר של נשים פועל באופן שונה משל הגברים. וכן מבוא מקור מציאות זו בגמרא בשבת (קנב:) עה"פ כי הוא צוה וי הי".

וכפי שהבנתי, זהו טעם החילוק שישנו בדיני צניעות בין גברים לנשים.

בברכה,

רב נחום