חגים ומועדי השנה

האם מותר לנסוע ברכב ביום טוב?

  • כ"ט אייר התשע"ה

שאלה

האם מותר לנסוע ברכב בחג שבועות? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש איסור גמור לנסוע ברכב בחג השבועות שהוא "יום טוב", היות שהנהיגה ברכב כרוכה בהבערה שיש בה משום הולדת אש ביום טוב, על ידי הצתת ניצוץ המצבר במכונית. וכן בכל עצירה או האטה נדלקים על ידו אורות אזהרה, וכן בכל פניות שהוא פונה לצדדים חייב לסמן באורות האיתות, וכולם בבחינת מוליד אש ביום טוב. וזאת מלבד שבשעת העצירה הוא מכבה את המנוע, ומלאכת כיבוי ביום טוב אסורה מן הדין.

והאיסור הזה חל גם על הנוסעים ברכב, כי הם הנהנים ממלאכת עבירה. ועוד, כי בתוספת נוסעים צורכת המכונית יותר דלק, ומרבה בהבערה ושריפה.

מקורות: שו"ת יחוה דעת חלק ג' (סימן לו) וחזון עובדיה יום טוב (עמוד נא).

בברכה,

הלל מאירס