שאל את הרב - כללי

האם מותר להירשם לאתר הכרויות לדתיים

  • כ"ט אייר התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום האם מותר להירשם לאתר הכרויות לדתיים כגון שניים שהם אחד 2become1.co.il או כל אתר אחר דומה?? יש שם תמונות של נשים ולפעמים לא כולם צנועות אשמח לדעת את התשובה מבכינת ההלכה לאלו שמחפשים שידוכים תודה רבה אפשר לפרדם בלי להראות את האימיל שלי

תשובה

לכבוד השואל,

לא ראיתי שום היתר לעבור על איסור הסתכלות (ולא תתורו אחרי לבבכם, וכן מה שאמרו חז"ל אל יהרהר אדם ביום וכו') כדי שיוכל לזכות לשידוך.

ולכאורה יצא מזה, שאפילו אם גבר ימצא את זיוווגו האמיתי דרך האתר, הרי מוכח לו מזה שאותה אשה אינה מעריכה ח"ו גבר שהוא שומר את עיניו; מכיוון שהיא עצמה חפשה גבר כזה המוכן להיכנס לאתר שיש שם תמונות של נשים שאינן צנועות.

ולכן נראה, שהכי טוב שיתפלל להקב"ה שיזכה למצוא את זיווגו ההגון והאמיתית מבלי צורך לעבור על שום איסור; ושאפילו אם זיווגו באמת חושבת גם היא להיכנס לאותו אתר כי היא חוששת שאולי החתן שלה הוכרח לחפש אותה שם, יתפלל שהשם יתן בלבה שלא ליכנס לאותה אתר אלא לאתר שמסדר את השידוכין באופן צנוע ועל פי הלכה, וששמה ימצאו האחד את השני.

בברכה,

רב נחום