תפילה וברכות

מתי מברכים משנה הבריות על פיל וקוף?

  • כ"ד אייר התשע"ה

שאלה

בס"ד,

שלום כבוד הרב,

1. הבנתי שאם אני רואה פיל/קוף וכו', אני צריכה לברך משנה הבריות (רק פעם אחת) לא ידעתי על הברכה הזו ולכן אף פעם לא בירכתי אותה. אם אני אראה לדוגמא בגן חיות פיל אני צריכה לברך עליו משנה הבריות? (מאחר ואף פעם לא בירכתי).

2. האם על כל אחד מהדברים אם אני רואה אני צריכה לברך משנה הבריות (פעם אחת בחיים) או שעל אחד מהם שאני רואה אני מברכת וזה פוטר את כל השאר. כלומר, אם אני רואה פיל ומברכת משנה הבריות ואחרי חודש הולכת לגן חיות ורואה קוף האם אני צריכה לברך גם על הקוף או שהברכה על הפיל פטר את הכל?

תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

1.כן, את צריכה לברך משנה הבריות כשאת רואה פיל או קוף (שלחן ערוך אורח חיים סימן רכה סעיף ח).

2. אם ראית פיל ובירכת עליו משנה הבריות, ולאחר מכן ראית קוף (אפילו באותו יום), את צריכה לברך בשנית (אם לא כיוונת לפטור אותו בברכת הפיל).

בברכה,

הלל מאירס