שאל את הרב - כללי

שאלה לגבי אחרית הימים

  • כ"ד אייר התשע"ה

שאלה

שלום רב! קראתי את השאלה שנשאלה פה: "למה לא מוזכר רומא בחזון דניאל" ועלתה לי בעיקבות השאלה שאלה נוספת. קראתי במקום מסויים שלמעשה איטליה ואמריקה תמחקנה מעל פני האדמה באחרית הימים, איטליה- בגלל שלא הייתה קיימת ונוצרה עם הזמן, ואמריקה- כי היא ארץ השדים. כפי שמובא במספר מקומות שאינני יודעת לציינן כרגע. האם זה נכון הדבר שהן תימחקנה? ואם כן, למה איטליה (רומא) מוזכרת במלכויות ששלטו על ישראל? ולמה אמריקה מוזכרת כששלמה המלך שלח שליח לבקש טובה ממלך השדים? למה למעשה יש לשדים ארץ? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אנו אמונים על דברי הרמב"ם בהלכות מלכים פרק יב שכתב על עינייני המשיח

וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו שדברים סתומין הן אצל הנביאים גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו אלא לפי הכרע הפסוקים ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו ועל כל פנים אין סדור הויית דברים אלו ולא דקדוקיהן עיקר בדת ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות ולא יאריך במדרשות האמורים בענינים אלו וכיוצא בהן ולא ישימם עיקר שאין מביאין לא לידי יראה ולא לידי אהבה וכן לא יחשב הקצין אמרו חכמים תפח רוחם של מחשבי הקצים אלא יחכה ויאמין בכלל הדבר כמו שבארנו.