שאל את הרב - כללי

שאלה בנושא מצוות מקרקעין כשאני גרה בחו"ל.

  • כ"ד אייר התשע"ה

שאלה

אני גרה בחו"ל ואני רוצה לקנות אדמה חקלאית בארץ ולהשכיר/לחקור או שותף שיעבד אתה חקלאי על מנת להשתתף במצוות כגון , לקט , פאה , שכחה שמיטה וכד' אני רוצה לדעת איך לעשות זאת בצורה הכי טובה? האם תוכל לפרט לי את כל המצוות שאקיים ? מה התועלת במצוות אלו ועד כמה הן חשובות ? מה גודל המינימאלי של האדמה שעלי לרכוש? האם זה משנה אם זאת אדמת מנהל - מקרקעי ישראל? אשמח מאוד לקבל פירוט ומקורות לנושא תודה מראש

תשובה

לכבוד השואלת,

אשרי רצונך הטוב לקיום המצוות!

בשנה הזו - שנת שמיטה בארץ ישראל  - לא תוכלי לקנות שותפות בקרקע עם מי ששומר שמיטה, הואיל ושומרי השמיטה מפקירים את חלקם שבאדמה לכל השנה, ולא יוכלו להקנות לך חלק.

לגבי קיום המצוות בקרקע בשאר שנים על ידי שותפות - כדאי שתצורי קשר עם חברת נדירתא, ותשאל אותם אודות הדרך הכי טוב לצאת בכל מצות של חקלאים.

כאן הלינק:

http://nadiruta.org/index.php/%D7%90%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%90.html

התועלת במצות אלו גדולה משום שמקובל אצלינו שכל נשמה מישראל צריכה לקיים את כל המצוות אשר ביכולתו בחייו - והואיל ומצוות האלו הם עכשיו באפשרותינו לקיים , לכאורה צריך כל אחד לעשות מיטב השתדלותו לקיימם.

בברכה,

רב נחום