אמונה

מאיפה אלוקים נברא?

  • כ"ד אייר התשע"ה

שאלה

השאלה הנפוצה, לפי התאוריה (הנכונה) שלכל מוצר או נברא יש יוצר או בורא, מי ברא את אלוקים?? אני רוצה תשובה מדעית מוכחת לא אמונית. תודה רבה!!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

המדע מכיר בכך שלכל תוצאה יש סיבה. כי ללא הסיבה, התוצאה לא היתה נגרמת, אלא המצב היה נשאר כפי שהוא.

לכל חפץ חייב להיות יוצר כאשר חלים על החפץ התנאים הבאים:
(1) החפץ מוגבל - כלומר יש לחפץ גבולות, גודל, צורה, כמות, משקל. כל גבול היה צריך להיקבע בידי גורם שקדם לחפץ, הוא היוצר.
(2) החפץ תלוי בזמן - כלומר היתה לחפץ הזו התחלה בזמן, יש לו גיל, ולפיכך מוכרח להיות גורם שיצר אותו, והוא היוצר.

מכאן שליקום שלנו יש בורא:
(1) היקום שלנו מוגבל למרחב, לגודל, לכמות מסויימת של חומר ואנרגיה, והוא פועל לפי חוקיות מתמטית מסויימת מאוד, חוקי הטבע.
(2) היקום שלנו תלוי בזמן, המדע גילה שהיקום שלנו מתרחב ומשתנה, ומכאן שיש לו גיל, והיתה לו התחלה בזמן.
ומכאן קיימת הוכחה מדעית לכך שיש ליקום שלנו בורא שיצר אותו.

לבורא שיצר את היקום אין בורא, מאותן שתי סיבות בדיוק:
(1) לפני היקום לא היה חומר וגבולות - ומכאן שהבורא שיצר את היקום אינו תלוי במרחב ובגבולות חומריים של מקום או גודל או כמות. דהיינו הוא עצמו בלתי חומרי, אינסופי, נמצא בכל מקום ללא תלות בחומר.
(2) לפני היקום לא היה זמן - ומכאן שהבורא שיצר את היקום הוא מעל הזמן, הוא נצחי, אין לו גיל, כי אין לו התחלה כמו שאין לו סוף.
ומכאן ההוכחה שלבורא שיצר את היקום אין בורא.

ראה בבקשה גם את התשובה הבאה:

כמו כן מומלץ מאוד שתחפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית", ותקרא את החוברת שמסבירה נושא זה בעיון, ועוד הרבה נושאים חשובים באמונה. כדאי שתקרא את החוברת שיחה גורלית מתחילה ועד הסוף המפתיע. קריאה מהנה!

שלך בברכה,
דניאל בלס