שאל את הרב - כללי

האם אני יהודיה?

  • כ"ג אייר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, בטח יצא לרב לשמוע שאומרים על אתיופים שהם אינם יהודים. הדבר הזה גורם לי להיות בספק על היהדות שלי. אני כבר לא ממש מרגישה יהודיה.. אני חושבת שאולי הם צודקים,אין לי מושג מה אני. יכול להיות שאני לא יהודיה ואני סתם שומרת מצוות כיוון שאסור לגויים לשמור מצוות, אבל יכול להיות שאני כן יהודיה. איך אני יכולה לדעת מה הדת שלי? אמא שלי יהודיה וסבתא גם..אבל השמועות האלה גורמות לי לספק שאולי הן לא..אבל אנחנו יהודים, ואפילו סבא בנה בית כנסת באתיופיה. למה אומרים עלינו שאנחנו גויים? באירופה ההתבוללות היית על 60% , למה הם לא עושים גיור לחומרה ?! למה אומרים לנו שאנחנו צריכים לעבור את זה? אם ככה כל עם ישראל צריך לעבור גיור כי היינו הרבה זמן בגולה מי יודע ..אולי מישהו התבולל והסתיר את זה ואנחנו חיים כיהודים אך אנחנו חס ושלום לא. אשמח אם בבקשה תתייחס לדברי.. כי זה לא מסתדר לי הנושא הזה. תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

מרן הרב עובדיה פסק להלכה שכל האתיופים הינם יהודים כשרים לכל דבר וכך נפסק על ידי הרבנות הראשית ולכן הסירי דאגה מליבך.