תפילה וברכות

האם מותר להתפלל רק תפילת 18 בשעת הדחק?

  • כ"א אייר התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, היום קראתי באתר הידברות לגבי תפילת שמונה עשרה: "מִבְּחִינַת הַהֲלָכָה "תְּפִילַת שְׁמוֹנֶה עֶשְׂרֵה" הִיא עִקָּר מִצְוַת הַתְּפִלָּה, וְכָל קִטְעֵי הַתְּפִלָּה שֶׁלִּפְנֵי כֵן הֵם קִטְעֵי הֲכָנָה. הַתְּפִלָּה הִיא כְּמוֹ סֻלָּם וּתְפִלַּת שְׁמוֹנֶה עֶשְׂרֵה עוֹמֶדֶת בְּרֹאשׁ הַסֻּלָּם." האם מותר להתפלל רק תפילת שמונה עשרה בדיעבד (בשעת דחק)? תודה רבה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

אין לוותר לא על ברוך שאמר ולא על אשרי ולא על ישתבח ולא על ברכות קריאת שמע ולא על קריאת שמע בשום מצב.

אף שאר חלקי התפילה איןו לוותר אלא בשעת הדחק גדולה מאוד וחלילה לזלזל בחלקי התפילה השונים.