שאל את הרב - כללי

מה זה תיקוני הזוהר

  • כ"א אייר התשע"ה

שאלה

רציתי לשאול את כבוד הרב מה זה תיקוני הזוהר? ואם לכל תיקון ותיקון בתיקוני בזוהר יש יכולות לעשות תיקונים כל תיקון לגופו? כמו התיקונים שהמקובלים עושים לאנשים שיש להם בעיות?

תשובה

לכבוד השואל,

ספר תיקוני הזוהר הם שבעים תיקונים ( בצורת דרשות) שפירש  הרשב"י זי"ע על המילה "בראשית".

מובא מן האר"י ז"ל, שכשאומר אדם דברי התיקונים, הוא סגולה לטהר הנשמה.

וידוע שישנם אברים שהם חלקי נשמה, וכעין האברים שישנם בגוף (רק שאין להם צורה גשמית כמו בגוף).

ואם כן מסתבר, שכאשר אדם קורא את התיקונים, בכל אחד הוא מתקן חלק אחר שבשנשמתו ובגופו. אמנם לא ידוע לי באופן אישי כעת, בדיוק לאיזו חלקים כל תיקון מקביל.

בברכה,

רב נחום