שאל את הרב - כללי

קיום מצוות

  • כ' אייר התשע"ה

שאלה

רציתי לדעת מה היא בעצם הזכות שבקיום מצוות ? האם הכוונה היא שקיום המצווה מזכה אותנו בהתקרבות לבורא או למשהו אחר ? ובמידה וכן האם אנו אמורים להרגיש משהו בעת קיום המצווה

תשובה

לכבוד השואלת,

נכון; קיום המצוה אכן מזכה אותנו בהתקרבות לבורא.

ובספר "מאור עניים" כותב, שגם המילה "מצוה" בעצמה, היא נגזרה מלשון "צוותא" המובאת בגמרא, שפירושה: להיות קרוב.

ובספרי הרמח"ל ז"ל מבואר, שבעצם זה שאנו  מתקרבים לבורא, כלול גם כן כל השכר שלנו - כי היא (הרגשת הקירבה הזאת) העידון הגדול מכל העידונים, וכלול בו את כל התענוגים שבעולם.

הנשמה מרגישה את הקירבה בשעת עשיית המצוות; הגוף לפעמים כן, ולפעמים לא - כי לפעמים, מצד הגוף ישנם מחסומים ברגש, ואז מצב הרגשת הגוף חוצץ בין הרגשת הקירבה שמרגישה הנשמה לבין ההרגשה של אדם בעולם הזה בתוך גופו, עד שיתכן שאינו מרגיש כלום.

ויהי רצון שהקב"ה יזכה אותנו תמיד להרגיש את הקירבה שיש לנשמות איתו,

בברכה,

רב נחום