חברה והשקפה

חרדים במאה שערים

  • י"ט אייר התשע"ה

שאלה

חרדים - שכונת מאה שערים בי-ם שרפו את דגל ישראל. למה? עם לא מדינת ישראל לא היינו בירושלים או שכונת מאה שערים !!! או שאני טועה???

תשובה

שלום וברכה

חשוב להקדים שאינני מזדהה איתם ואני חולק עליהם.

אולם העובדות אינם נכונות.

מאה שערים הוקמה לפני המדינה ולדעתם היה עדיף שלא להקים מדינה לאומית יהודית אלאל היות תחת שלטון הגויים לא שאיפות לאומיות ולדעתם היינו יכולים לשבת בשלווה תחת שלטון מלך ירדן  או תחת שלטון המנדט הבריטי. לדעתם הקמת המדינה והשאיפה ללאומיות בארץ ישראל גמרה לכל שפיכות הדמים קרוב למאה שנים ועל כן הם מתנגדים בהחלט להקמת המדינה.