נשים

מה אשה עגונה אמורה לעשות בקיום יחסים

  • י"ז אייר התשע"ה

שאלה

אני פרודה 5 שנים ויוצאת עם גבר יציב, אמין, תומך, מכוון ומחזק (אני עצמאית כלכלית ולא תלויה בו, מה שלצערי רואה חברות שזו מטרתן) ונושא יחסי המין לא ברורים לי מבחינת מצבי האישי, אשמח לתשובה על ידכם, תודה! טיטי

תשובה

שלום וברכה

אם התקדשת בחופה וקידושין כדת וכדין, אין כל דרך להתיר קיום יחסים אפילו כאשר קשה לך מאוד להימנע. כל זמן שאינך מקבלת גט את אשת איש החייבת למסור את נפשה אפילו להריגה ממש כדי לא לקיים יחסים עם גבר זר. קיום יחסים עם גבר זר לפני גט הוא איסור גילוי עריות חמור שעונשו כרת.

תעשי כל מאמץ לקבל גט ממנו ואף אם יש מחלוקות כספיות תוותרי כפי יכלתך העיקר לקבל את הגט, אז תוכלי בעז"ה להינשא מחדש לבחיר ליבך ולחיות איתו בקדושה ובטהרה כראוי לבת ישראל כשרה.

בהצלחה בניסיון הקשה,