תורה ומדע

המאורות

  • ט"ז אייר התשע"ה

שאלה

באחד הספרים של סדרת המהפך העלת עיניין קטן על שני המאורות הירח והשמש ושהירח התכווץ וכך הוא כיום אני שואל למה למה מראשית מלך המלכים לא יצר את הגדול והקטן כמו שהם כיום ?ומדוע דרכי התפילה בברכת הלבנה פונים לעבר הירח ולא אל השמש . האם עקב המדרש או הפשט ,בו העלת לעבר המלאך הקשור לירח, שהמלאך העלה את מידת הענווה כלפי חברו המלאך של השמש?

תשובה

שלום וברכה,

הקב"ה יצר את המאורות באופן כזה, כדי שנוכל לגלות על תהליך בריאתם, וללמוד ממנו מוסר. כפי שמספר המדרש בדרך משל: "אמרה ירח לפני הקב"ה: רבש"ע, אפשר לשני מלכים שישתמשו בכתר אחד?", ולכן התמעטה. תהליך זה מלמד אותנו שלא לבקש להתנשא, ולדעת שגם את הדברים הגדולים ביותר ה' יכול למעט ולהקטין.

בברכה,
דניאל בלס