שאל את הרב - כללי

מה הדין לגבייי שתיה תה בכל שעתיים ללא יציאה מהמקום

  • ט"ז אייר התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, 1. אם שתיתי תה ואחרי שעתיים אני רוצה לשתות עוד כוס תה (ולא יצאתי מהמקום) אני לא צריכה לחזור ולברך ברכה ראשונה? והאם הדין כך גם אם עברו הרבה שעות? 2. אם שתיתי רביעית משקה ואני כל 10 דק' בערך שותה עוד מים. האם אני צריכה לברך ברכה אחרונה כדי שלא יעבור 72 דק'? בידיעה שאחרי הברכה האחרונה אני ממשיכה לשתות? תודה רבה

תשובה

לכבוד השואלת,

1. כפי שהבנתי, כל זמן שאין היסח הדעת ואין יציאה מן המקום, אין צריך לברך שוב ברכה ראשונה - ואפילו אם עברו כמה שעות (כל שבודאות לא הסיח את דעתו). ואם הוא מסופק אם הסיח דעת, יבקש מאחר שיוציא אותו בברכה ראשונה.

2. באכילה או שתייה הנעשית בהמשך (לגבי אכילה מועטת או לגבי שתייה, היינו כל שלא עבר חצי שעה בין אכילה לאכילה או בין שתייה לשתייה), אין צריך לברך ברכה אחרונה עד שיסיים.

בברכה,

רב נחום