שאל את הרב - כללי

תיקון לבית

  • י"ד אייר התשע"ה

שאלה

איך עושים תיקון לבית מספר ארבע? שזה לא טוב לפי הרב יצחק פנגר

תשובה

לכבוד השואלת,

מובא בגמרא ומבואר בספר בארות עמוקים מה"בני יששכר" ז"ל, שכדי להנצל מ"זוגות" יאמר המילה "ואני"; כלומר ע"י שמונה את עצמו ביחד עם המספר, נעשה אחד יותר ושוב אינו "זוגות".

אמנם לפעמים יש צורך לומר המילה "ואני" מאה ואחד פעמים, וכמבואר הטעם שם.

לכן העצה, לומר יום אחד כאשר יש בכונתך לעשות שמירה נגד ההיזק שיכול להיפתח מן המספר ארבע, את המילה "ואני" במתינות, מאה ואחד פעמים.

ובזכות הצדיקים הקדושים שהורו כן, תזכי להינצל מכל רע.

בברכה,

רב נחום