שאל את הרב - כללי

חוסר אהבה לבעלי

  • י"ד אייר התשע"ה

שאלה

אני מרגישה שאין לי קשר של אמת עם בעלי. יש לנו ילדים משותפים והוא אדם טוב וסה"כ ירא שמיים על אף שיש בינינו פערים רבים. אם זאת, כבר מאז החתונה בעצם אני מרגישה שאנחנו לא מצליחים להגיע לאינטימיות רגשית. שהוא לא רוצה ולמעשה אינו מסוגל להבין אותי ולרדת לסוף דעתי. אני כן אוהבת אותו ברמה מסוימת, אבל מעולם לא הרגשתי מה שנקרא "התאהבות" כלפיו. כל נתינה שלי אליו היא רק כדי לעשות מצווה ולא כי אני מרגישה צורך לתת. במקביל אני כן מרגישה את התחושות האלו לגברים אחרים ואני לא מפסיקה לתור לחפש אחרי כאלה. לאחרונה קרה לי שאדם בעבודה ניהל איתי שיחות על נושאים אינטימיים והיה מאוד נחמד ומתחשב כלפי. זה גרם לי לרגשות כלפיו. כשסיפרתי לו על כך הוא ניבהל והבהיר שהוא לא מרגיש כלום כלפי. נפגעתי מאוד ועכשיו אני מרגישה מבוזה ומחוללת. אני עצובה כל הזמן. יש לי רצון לפרוק עול מלכות שמיים וכל הזמן אני חושבת על עבירות. אני יודעת שדרך השם היא הדרך הנכונה והליכת הילדים שלי בדרך זו היא הדבר שהכי חשוב לי בעולם. אם זאת, אני מרגישה כלואה בחיי הנישואין שלי ויש לי תחושה שאשאר בודדה לעולם ואין לי מפלט. קשה לי לקבל את המציאות הזו על אף שאני יודעת שהכל מהשם. אין לי אף אדם שאני יכולה לדבר איתו על כך. כולם סביבי צדיקים ב"ה ואני מרגישה כל כך לא. אני צריכה תגובה בדחיפות. אם אפשר טלפונית כי אני מפחדת מעצמי ומהדחף שלי לעשות עברות. תודה על ההתייחסות. שולמית.

תשובה

שלום וברכה

אציע לפנות לעזרה ליועץ מתוך רשימת יועצי נישואין המומלצים על ידי הרב שמחה כהן

בני ברק
רב שמעון 036162942
הרבנית רובינשטיין 03-6191408
ראשון לציון
הרב גד מאיר שמחוני 03-9654364
אביבה שטיימן (חרדי דתי לאומי) 03-6196312
יוקנעם
אור הכהן 04-9591678
זכרון יעקב
אברהם גמליאלי 04-6390583
רכסים
הרב אלי צור 04-9846869
רחובות
יעקב גוטליב 08-9390802
רעננה
אבינועם שרי 054-6410460
בית שמש
אביבה וויצמן 02-9917941
ירושלים
הרב יצחק גולשניג (בית וגן) 052-7630830
הרב משה יוסף אוברלנדר 02-5371903
הרב צבי עוז 02-5386250
הרב חגי ניר (דתי לאומי) 052-8622339

בהצלחה,