שאל את הרב - כללי

אשמח לשמוע קצת על תהליך לחזרה בתשובה

  • י"א אייר התשע"ה

שאלה

שלום וברכה... אשמח לשמוע קצת על תהליך לחזרה בתשובה תודה

תשובה

לכבוד השואל,

תהליך התשובה חייב ללכת באיטיות. השגת המטרה הרצויה - דהיינו לבנות קשר אישי עם בורא העולם -  אינו מתחיל עם לימוד הקבלה; היא מתחילה דוקא מדברים "קטנים", כגון שתתפלל אל השם פעם ביום במילים שלך, ותבקש ממנו שאם הוא אכן נמצא, שיעזור לך במשהו קטן שאתה צריך.

וכאשר תראה שהוא עונה לך - ודוקא בזמן שאתה לא צפית לתוצאה (כי הכלל הוא, שאם מצפים וממתינים לתוצאה מיידית אחרי התפלה, זה בעצמו דוחה את התוצאה מלהתגשם, ואפילו אם אכן הסכימו מן השמים למלא את בקשתך), אז אתה תתחזק לאט לאט יותר   ויותר עד שתרגיש שאכן מישהוא באמת עומד קרוב אליך ושומע את תפילתך.

ואז תתחיל כל פעם לאט להוסיף עוד מצוה. תלמד רשימה של המצוות הנהוגות בימינו (כי המצוות השייכות לבית המקדש אינן נוהגות היום בזמן החורבן) או בלינק הזה:   או ברשימה הנכללת בסוף המכתב) וכל שבוע תוסיף לשמור עוד איזה מצוה אחת. תשמע מידי פעם איזה שיעור באתר הידברות על נושא או על אודות איזה מצוה שמעניין אותך ביותר. וככה תוכל בהמשך הזמן לחזק את עצמך יותר ויותר בעזרת השם.

אחרי כל זה תנסי למצוא רב באיזורך שיהא מקובל עליך - שאתה מרגיש שהוא מבין אותך. ותנסה להתיעץ איתו מקרוב  על כל מה שנוגע לתהליך התקרבותך. כי בחירת רב זה שלב חשוב מאד, בכדי שתוכל לקבל עצות פרקטיות ומציאיותיות בשבילך בתהליך ההתקרבות.

חלק חשוב מן תהליך ההתקרבות היא גם לדעת שאין צריך בשביל זה לבטל קשר עם בני שאר בני המשפחה. תודיע להם באיזשהו שלב בתהליך, שאינך רוצה לנתק את הקשר איתם. תגיד להם שאתה מכבד את הבחירה שלהם בחיים ולא תהיה כוונתך לשנות את צורת חייהם; וגם אתה רק מבקש מהם, שגם הם יכבדו את הבחירה שלך בחיים ולא תהיה כוונתם לשנות את צורת חייך. כי בכדי לשמור על יחסים חיוביים שיאפשרו המשך הקשר, חייב להיות כבוד הדדי.

ואסיים בברכה שתזכה לעשות את התהליך בשעה טובה ומוצלחת, ושתזכה להרגיש כמה שהחלטתך ומסירותך הזו לברר את האמת שבחיים מוסיף לחייך.

בברכה,

רב נחום

נ.ב. להלן רשימה של מספר של מצוות מן התורה שאפשר לקיימם בקלות

מצוה ז - להתפלל. כל 24 שעות תגידי בקשה אחת בינך לבין הקב"ה בלשון שלך.

מצוה יב - לקבוע מזוזה בפתח הבית.

מצוה יג - לברך את השם אחר אכילת לחם.

מצוה יז - לעמוד לגבר או אשה שהגיעו לשנות השיבה, כאשר הם באים תוך ד' אמות שלך.

מצוה יט - לומר מילים של הכרה ליום השבת (כאשר היא נכנסת ביום שישי בערב), וכגון שתאמרי "שבת שלום" (אפילו פעם אחת).

מצוה מא - לכבד אב ואם.

מצוות לא תעשה:

מצוה ו - שלא לעשות מלאכה בשבת.

(כדי שלא להתבלבל בריבוי ההלכות, אייעץ לך לקרוא בלינקים הבאים לדעת את יסודות המלאכות שהכי נוגעות למעשה בכל שבת: בורר, אופה, מלבן (= ניקוי בגד שנתלכלך) [כי מלאכות כמו כתיבה, חיתוך נייר, הבערת אש – קל ליזהר מהם]:

בורר: https://ph.yhb.org.il/category/%D7%A9%D7%91%D7%AA/11-%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%A8/

אופה:https://ph.yhb.org.il/category/%D7%A9%D7%91%D7%AA/10-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C/

כיבוס: https://ph.yhb.org.il/01-13-03/

מצוה לד - שלא לגנוב שום חפץ או ממון

מצוה מח - שלא לצער חבר במילים.

מצוה עז - שלא להגיד לחברו דברים שכנגדו דיבר עליו.

מצוה עט - שלא לבייש את חברו.

מצוה פ - שלא לנקום מחברו.

מצוה פז - שלא לאכול טרפה (רק תאכלי בשר שיש לו הכשר).

מצוה צב - שלא לאכול בשר בחלב.

מצוה צה - שלא לאכול דג טמא (רק תאכלי דג שברור לך שיש לו סנפיר וקשקשות).

מצוה קה - שלא לאכול פירות אילן (שגדלו בארץ) שלש שנים הראשונות לנטיעתו (רק תאכלי פירות בארץ שיש להם הכשר).

(וכן מיני דגן ויין שגדלו בארץ, רק תאכלי עם הכשר, כי צריכים להוריד מהם המעשרות .)

מצוה קו - שלא לקרב לעריות אפילו בחיבוק ונישוק.

מצוה קסג - שלא לעשות כתובת קעקע בבשרו.