שאל את הרב - כללי

האם קימות הוכחות למדרשים?

  • י' אייר התשע"ה

שאלה

שאלתי את השאלה בעבר ועדיין לא נענתי. במדרשי חז"ל מובא שכאשר אברהם עקד את יצחק והוציא ממנו דם אז בכל העולם המים הפכו לדם. ביציאת מצרים כל המימיות שבעולם נחצו. איך יתכן שלמאורעות כאלו אין שום אזכור משום מקום בעולם? אם המטרה היא רק להעביר מסר בצורת סיפור-ניחא. אבל אם מדובר על עובדה ממשית העדר איזכור ממש מפתיע. כי הקדמונים תיעדו ליקויי חמה/לבנה /רעידות אדמה אז איך יתכן שארועים יוצאי דופן לא מתועדים?

תשובה

לכבוד השואל,

אשאל את כבודו שאלה אחרת ובעזרת השם אקוה שנגיע לתשובה על שאלתך:

האם כבודו יכול לצטט לי הסטוריונים ידועים מאומות העולם, שרשמו בדבריהם פירוט אודות האירוע של מתן תורה שאירע בשנת 2448 לבריאת העולם?

בברכה,

רב נחום