חגים ומועדי השנה

האם מותר לצאת לחו"ל בספירת העומר?

  • י' אייר התשע"ה

שאלה

האם אפשר לצאת לחוץ לארץ בספירת העומר? אני יודעת שבאמצע מאי אנשים כבר מקיימים חתונות ורציתי לדעת - האם ניתן לנסוע כדי להשתתף בחתונה? תודה רבה על העזרה

תשובה

שלום רב,

אין איסור לצאת לחוץ לארץ בימי ספירת העומר. אמנם יש איסור כללי לצאת מארץ ישראל לחוץ לארץ, אולם היות שמדובר לצורך מצווה של שמחת חתן וכלה היציאה מותרת.

מקורות: לגבי נסיעה בימי ספירת העומר - יעויין שו"ת ציץ אליעזר חלק י"ח (סימן מא אות ב-ג), חזון עובדיה יום טוב (עמוד עדר סעיף מד), ואשרי האיש חלק ג' (פרק סה סעיף טו).

ולגבי היתר יציאה מהארץ לחוץ לארץ לצורך שמחת חתן וכלה - יעויין קובץ מבקשי תורה גיליון כה (עמוד רפ) שהביא בשם הרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל להתיר. וע"ע בעניין זה להרב פנחס שפירא שליט"א בשו"ת בריתי שלום חלק ג' (סימן ד) ולהרב ישי מזלומיאן שליט"א בספר מנחה לחיים - ענייני חופה וקידושין (עמודים יד-טו בהערה).

בברכה,

הלל מאירס